Hacı Ali Nurlu
Antakya Hacı Ali Nurlu Lisesi / Hayırseverimiz Hacı Ali Nurlu
Ali Bey öncelikle kendinizden bahseder misiniz?
1931’de Antakya‘da doğdum. Uzun yıllar ticaretle meşgul oldum.
Birçok eğitim ve öğretim kurumuna maddi ve manevi yardımlarda bulundu. En son 1998 yılında Hacı Ali Nurlu Lisesi Kat ilavesi inşaatını gerçekleştirerek eğitim ve öğretime verdiği önemi bir kez daha kanıtladınız. Okul yapımına nasıl karar verdiniz?
Ben okumadım. Çocuklarımı da ekonomik sebeplerden okutamadım. Bu içimde bir ukde olarak kaldı. Durumum düzelince okul yaptırmaya benim çocuklarım gibi okuyamayan çocuklara yardımcı olmak adına okul yaptırmaya karar verdim.
Ali Bey, sizin ya da eşinizin okulla iletişimi sürüyor mu, okula gidip geliyor musunuz?
Daha önceleri okula gidip geliyordum. Ancak sağlığım iyi olmadığı için artık okul yöneticileri ve öğretmenler beni evimde ziyaret ediyor.
Ali Bey çevrenizde sizden etkilenerek okul yaptıran ya da yaptırmak isteyen dostlarınıza, arkadaşlarınıza nasıl tavsiyelerde bulunursunuz, imkânı olanlara neler söylemek istersiniz?
Benden etkilenerek oğlum Yılmaz Nurlu okul yaptırdı. Bu beni daha da mutlu etti. Çocuklarımı benim yolumda ilerlerken görmek ayrı bir keyif veriyor.
Ali Bey; Bir eğitim kurumunda isminizin yer alması nasıl bir duygu?
Ben hiç okumadım. Okula gitmedim. Şimdi bir okulda adımın yaşaması çok büyük bir haz veriyor. Böylece içimde eksik kalan tadamadığım duyguları yaşıyorum.
Sayın Ali Bey; okulun bittiği ve eğitim öğretime başladığı, ilk ders zili çaldığı gün orada bulundunuz mu? O anki duygularınızı bizimle paylaşır mısınız?
İlk ders zili çaldığında ben de oradaydım. Öğrencileri cıvıl cıvıl görünce çocuklarımın sayısının arttığını düşündüm. Gözlerim yaşardı. Çok duygulandım. Allah herkese bu duyguları yaşatsın.
Ali Bey, okulun yapımı ve inşaat işlemleri sırasında karşılaştığınız sorunlar oldu mu?
Okul yaptırırken her hangi bir sorun yaşamadım. Okul bittikten sonra isim verilmesi hususunda biraz problem oldu. Sonra o da çözüldü.
Öğrencilere, öğretmenlere ve gençlere neler tavsiye edersiniz?
Öğrencilerden okumalarını iyi bir eğitim almalarını, iyi bir meslek sahibi olmalarını ve en önemlisi iyi bir vatandaş olarak vatanlarına milletine faydalı olmalarını bekliyorum.
Sayın Yılmaz Bey(Oğlu); babanızın bundan böyle okul yaptıran bir hayırsever olarak anılacak olması, bizim de bu anlamda sizlerle buluşmamız sizlere nasıl bir duygu yaşatıyor? Duygularınızı bizimle paylaşır mısınız?
Ben okuyamadım. Ticarete atıldım. Babamın okul yaptırması beni çok mutlu etti. Ben de okul yaptırdım. Gerçekten farklı bir duyguymuş.
Gelecek yıllarda okul yaptırma, eğitim alanında hayırseverliğe devam etme gibi bir düşünceniz ve projeleriniz olacak mı?
Şu an sağlığım elvermiyor. Artık çocuklarımı ve torunlarımı bu anlamda hayırsever olarak görmek istiyorum. Nitekim oğlum Yılmaz benim yolumdan ilerliyor. Onu bu yolda görmek bana gurur veriyor. Eşim adına da Dursunlu Beldesinde Sağlık Ocağı yapılması için arsa bağışı yaptım.
Eğitime yürekten inanmış hayırsever Nurlu ailesinin eğitimle ilgili düşündükleri projeler bizi sevindirirken, ekibimize göstermiş oldukları misafirperverlikten duyduğumuz memnuniyeti belirterek bir başka hayırseverimiz ile buluşmak üzere oradan ayrıldık. Bağışları ve katkıları dolayısıyla kendilerine sonsuz şükranlarımızı sunarım.
Bu kayýt 23/10/2014 22:26:16 tarihinde oluþturulmuþ ve 4266 kere ziyaret edilmiþ.
İlçelere Göre Hayırseverlerimiz